Scheffer Keukens MTB- en graveltocht

Toerclub Zelhem organiseert op zondag 3 december diverse toertochten

Mooi nieuws! Op zondag 3 december kunnen mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk meerdere toertochten: de Scheffer Keukens MTB en Graveltocht. Dat wordt genieten geblazen.

De Scheffer Keukens MTB tocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg, de prachtige natuur in het Vossenbos en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo, Veldhoek en Halle. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de veldtoertochten! Als je pech hebt hoor je boegeroep van op stal staande koeien die je onderweg aanstaren. Snuif de geur op van dampende koeienmest en rij tussen de “perskoelen” door. In de routes zullen delen van het vaste MTB parcours worden opgenomen, maar in overleg met landgoedeigenaren wordt er ook regelmatig van afgeweken. Dit ook om andere bosgebruikers zo min mogelijk tot last te zijn. Natuurlijk zijn deze routes volledig bepijld. De routes staan grotendeels vast, maar met het oog op het zeer natte najaar kunnen er op het laatste moment nog wijzigingen worden doorgevoerd.

De Scheffer Keukens Graveltocht Zelhem

Naast de bekende MTB tocht is er ook een graveltocht. Je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 40 km en 70 km. De korte route wordt volledig bepijld, voor de langere afstand is een GPS bestand beschikbaar. Circa 75 % van de route is onverhard en er worden veel wegen opgezocht die nog niet eerder in routes van de Zelhemse toerclub zijn opgenomen.

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn.

Op zondag 3 december kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf het clubgebouw van Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur. De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen en inschrijven is inmiddels mogelijk. Ondanks dat alles duurder is wordt houdt Toerclub Zelhem de deelname kosten betaalbaar en daarmee laagdrempelig! Inclusief verschillende versnaperingen onderweg betaal je voor deelname € 5,00 (NTFU leden betalen € 4,00).

Na afloop wordt er gezorgd voor een gezellig muziekje en ook de welbekende snert zal weer verkrijgbaar zijn. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via hun website of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl.

Pieterpad op fiets (extra editie)

Iedereen kent de befaamde wandelroute; het Pieterpad. Ook voor fietsers is er een soortgelijke route die de contouren van het iconische Pieterpad volgt en je van Pieterburen in Noord-Nederland naar het uiterste zuidelijkste puntje van Nederland brengt; de Sint-Pietersberg onder Maastricht.

NL Tour Rides organiseert de Pieter Ride, ten bate van Fonds Gehandicaptensport. Fiets in 4 dagen dwars door Oostelijk Nederland, geheel verzorgd inclusief hotels, begeleiding onderweg, verzorgingsposten, etc.

De 1e editie van 4 t/m 7 juli 2024 was uitverkocht binnen 3 weken. Daarom komt er van 5 tot en met 8 september 2024 een tweede editie waarvoor de inschrijving nu geopend is!

PAK JE DE HANDSCHOEN OP? ER ZIJN SLECHTS 100 STARTPLAATSEN BESCHIKBAAR. DUS WEES ER SNEL BIJ.

Meer informatie en inschrijven >>>>

Fietsavondtuur in de Lorraine

Graag willen wij jullie voorstellen aan een unieke bestemming voor jullie volgende fietsavontuur: onze sfeervolle chambres d’hôtes (bed & breakfast) in de prachtige Franse regio Lorraine!

De Lorraine staat bekend om zijn adembenemende landschappen, schilderachtige dorpjes en uitdagende fietsroutes die zich uitstrekken over heuvels en valleien. Het is de perfecte bestemming voor gepassioneerde wielerfans die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen.

Enkele hoogtepunten van onze bed & breakfast:

  • Schitterende omgeving: De Lorraine biedt een gevarieerd landschap, van glooiende heuvels tot schilderachtige meren en uitgestrekte bossen. Jullie zullen betoverd worden door de schoonheid van de natuur terwijl jullie de nodige kilometers verslinden.
  • Comfortabele faciliteiten: Onze bed & breakfast is voorzien van comfortabele kamers en moderne voorzieningen. Na een dag op de fiets kunnen jullie heerlijk ontspannen en genieten van onze gastvrijheid.
  • Fietsvriendelijke voorzieningen: Wij begrijpen de behoeften van fietsliefhebbers. Daarom bieden wij een veilige fietsenstalling, gereedschap voor kleine reparaties, de mogelijkheid om de fietsen af te spuiten en een wasje te draaien om de volgende dag weer fris van start te kunnen.
  • Korte afstand vanaf Nederland: Een ander groot voordeel is de korte afstand vanaf Nederland. Jullie kunnen de Lorraine binnen enkele uren bereiken, waardoor het een ideale bestemming is voor een weekendje weg.

Wij willen jullie graag uitnodigen om een compleet verzorgd fietsweekend bij ons te boeken. Of jullie nu op zoek zijn naar uitdagende beklimmingen of ontspannen tochten door pittoreske dorpjes, de Lorraine heeft voor ieder wat wils.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen. Voor een kleine sfeerimpressie verwijs ik jullie graag naar bijgevoegde digitale flyer. Wij staan klaar om jullie een onvergetelijke fietservaring te bezorgen.

Met sportieve groet,

Gerrit en Lucie
L’Orchidée Sauvage
www.lorchideesauvage.nlMet vriendelijke groet,

Lucie & Gerrit

* Inchecken is mogelijk vanaf 16.00 uur omdat we nog o.a. bezig zijn om de kamers voor onze gasten gereed te maken. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Fietsexpeditie Franse Alpen

Wil je sterker in je zadel zitten en beter je eigen koers bepalen? Zowel op de fiets als ook in het dagelijks leven? Wil je ontdekken wat jouw talent is en hoe je die (meer) kan inzetten? Hoe het is om natuurlijke weerstand te ervaren en hoe je hierop mee kunt bewegen? De ‘Fietsexpeditie Franse Alpen’ biedt je de kans om op een positieve, pragmatische en diepgaande manier uitgebreid met deze vragen aan de slag te gaan (en je eigen krachtige antwoorden te vinden daarop).

Meer over de expeditie, of bekijk de poster.

Doetinchem Cycling Club