Gravel Back

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Stichting Wielerfestival Montferland ‘Gravel Back’.

Er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij!

Inschrijven >>>

Hart Onderzoek

Graag zouden wij uw vereniging erop willen attenderen dat het Radboudumc een grootschalig onderzoek is gestart naar hart- en vaatziekten bij sporters. In dit onderzoek wordt de hart- en vaatgezondheid van wielrenners onderzocht, met als doel om onderliggende ziekten vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Meer informatie over het onderzoek kunt u hieronder lezen en op de website van de NOS: Onderzoek bij wielerkoers: kan te hard sporten leiden tot kransslagadervernauwing?.

Wielrenners die meedoen aan de Ronde van Nijmegen (25 juni 2023) kunnen nog deelnemen aan het onderzoek. We zouden het daarom enorm waarderen als u onderstaande oproep en/of poster (zie hieronder) onder uw leden kan verspreiden.

Fietsexpeditie Franse Alpen

Wil je sterker in je zadel zitten en beter je eigen koers bepalen? Zowel op de fiets als ook in het dagelijks leven? Wil je ontdekken wat jouw talent is en hoe je die (meer) kan inzetten? Hoe het is om natuurlijke weerstand te ervaren en hoe je hierop mee kunt bewegen? De ‘Fietsexpeditie Franse Alpen’ biedt je de kans om op een positieve, pragmatische en diepgaande manier uitgebreid met deze vragen aan de slag te gaan (en je eigen krachtige antwoorden te vinden daarop).

Meer over de expeditie, of bekijk de poster.