MTB vergunning

Natuurmonumenten verkoopt de vergunningen voor mountainbikers en ruiters via haar webshop. De vergunning is 1 jaar geldig en de kosten zijn €15,00. Ook is hij te verkrijgen in de winkel en webshop van PedaleurBikes. De vergunning is verplicht in de natuurgebieden Nationaal Park Veluwezoom, Montferland (Gelderland) , Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant), Voorsterbos en Beetsterzwaag . De MTB-routes worden intensief gebruikt, daarom is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat zij goed onderhouden worden.

Natuurmonumenten gebruikt deze inkomsten voor het onderhoud van de paden, voor nieuwe MTB-routes en voor het beheer van de natuur.

Uit een grootschalige achterbanraadpleging is gebleken dat mensen begrijpen dat er verschillende recreatievormen in een gebied plaatsvinden, dat natuuronderhoud geld kost en dat zij hieraan willen bijdragen. Een bijdrage leveren kan door te betalen voor het gebruik van speciaal aangelegde paden of door het helpen onderhouden van het gebied.

Onderhoud routes noodzakelijk
In de gebieden Nationaal Park Veluwezoom, Montferland (Gelderland) en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (NoordBrabant en Voorsterbos en Beetsterzwaag) ligt meer dan 150 kilometer aan MTB-routes. Mountainbiken groeit in populariteit en ze weten deze paden goed te vinden. Voor de veiligheid en de natuur is het essentieel dat deze paden goed worden onderhouden. Met de inkomsten uit de verkoop van de vergunningen bekostigt Natuurmonumenten het onderhoud van de paden, nieuwe MTB-routes en het beheer van de natuur.

Doetinchem Cycling Club