Het fietsseizoen op de weg loopt van de eerste zondag in maart tot en met de laatste zondag in september. De trainingsavonden zijn op dinsdag en donderdag en op zondagmorgen worden er toertochten gefietst.

Regelmatig fietsen we met de club in heuvelachtige gebieden zoals in Zuid-Limburg, Coesfeld, Rijk van Nijmegen, Posbank en omgeving.

Jaarlijks proberen we een meerdaags clubweekend te organiseren . De afgelopen jaren fietsten we o.a. in de Vogezen, Eifel, Harz, Ardennen, Limburg en ook reden we een rondje Nederland. Onze clubweekenden blinken uit in gezelligheid en vooral heel veel fietsplezier!

Toertochten

Van maart t/m september wordt er iedere zondagmorgen een toertocht gereden. De diverse groepen fietsen met snelheden passend bij hun groep. De afstanden verschillen per groep. Zie hiervoor het toerprogramma.

In de winterperiode zijn er mountainbike en gravel tochten, of bij mooi weer wordt er op de racefiets gereden. Individuele leden overleggen met elkaar over afstanden en vertrektijden via de Cyqlapp of binnen hun eigen Whatsappgroep.
Een overzicht van de geplande toertochten vind je op de Toerkalender.

Er zijn vier groepen, te weten: Een A-groep (gemiddeld 30-35 km p/u), een B-groep (29-32 km p/u), een C- groep( gemiddeld 27-30 km p/u) en een D-groep (gemiddeld 24-27 km p/u).

Elke groep heeft een coördinator (A=Bernard Aaldering, B=André Seinhorst, C=Bert Veltman, D=André Burgers) en een aantal wegkapiteins.

De groepen worden bij grote aantallen gesplitst. Maximaal 8-12 wielrenners in een groep.

Intern zullen meer wegkapiteins opgeleid worden.  Er zijn momenteel voldoende opgeleide wegkapiteins die prachtige routes aanbieden en zorgen voor de veiligheid.

De startplaats is altijd “Pedaleur Bikes”. Starttijden om 8.00 uur, 8.30 uur of 9.00 uur. Afhankelijk van de lengte van de tocht en de tijd van het jaar.

Alle leden kunnen aangeven in welke groep ze willen gaan fietsen. Dit is een indicatie voor de coördinatoren. Natuurlijk kan er gedurende het seizoen gewisseld worden, mits daar behoefte aan is. 

Een aantal leden maakt ook wekelijkse toertochten. Meestal zijn dat vaste groepjes. Via de Cyqlapp of Whatsappzoekt men contact met elkaar.

Trainingsavonden

De eerste avondtrainingen starten op de eerste dinsdag van april, aanvang 18:30 uur. Vanaf die datum wordt er iedere dinsdag- en donderdagavond getraind.
Aan het begin van de zomertijd, begin april, starten we om 19:00 uur.

In de winterperiode wordt er op de dinsdag- en donderdagavond door sommige leden van de A- en B-groep via twee vaste routes getraind. Het parcours loopt via zeer veilige wegen en hebben een lengte van 60 km. Goede verlichting is hierbij noodzakelijk.

Het vertrekpunt van de trainingen en toertochten is altijd: Pedaleur Bikes in Doetinchem
(Doetinchemseweg 71), tenzij anders afgesproken.

Clubkleding

We bezitten prachtige clubkleding, ontworpen door de leden van de werkgroep “kleding” onze club. We vinden het belangrijk om deze kleding op de zondag te dragen. We vormen dan een mooie eenheid met een prachtige uitstraling.

Wij willen als club laten zien dat we door het dragen van deze kleding en door ons gedrag een positieve bijdrage leveren aan het imago van de wielrenner.
Ook tijdens de avondtrainingen dragen we onze clubkleding.

Onze sponsoren vinden het natuurlijk ook prettig als we hun logo’s veelvuldig laten zien.

Doetinchem Cycling Club