Het gehele jaar door wordt er op zondag met de club getraind in het Montferland, met daarbij een stuk Elten. Hierbij wordt in groepen gefietst, ingedeeld in verschillende niveaus. Afhankelijk van de aanwezigen op zondag wordt de groep opgesplitst in 3 tot 5 groepen, zodat iedereen met een groep mee kan fietsen die bij zijn of haar niveau past.

Elke groep heeft zo zijn vaste begeleiders, deze bepalen doorgaans het tempo, daarnaast kiezen zij vaak de route die in Elten wordt gefietst. Deze route door Elten kan iedere week verschillen, omdat hier geen vaste mountainbike route ligt.

Naast het Montferland wordt er op de eerste zondag van de maand de mountainbike route van de Posbank gefietst. De leden die willen, gaan dan naar de Posbank, maar er blijft altijd wel een groep in het Montferland fietsen.

Verder wordt er ook op woensdagavond getraind, in de zomerperiode wordt er in het Montferland gefietst en in de winterperiode wordt er met de mountainbike op de weg gefietst.

Fietsen met de club

Elke zondag kun je met ATB-club de Pedaleur deelnemen aan de clubfiets tochten. We vertrekken om 9.15 uur vanaf parkeerterein Hettenheuvel in Braamt.Iedere eerste zondag van de maand kan er gefietst worden op de Posbank, vertrek per fiets om 8.00 uur vanaf Wielerhuis de Pedaleur, om 8.30 uur per auto of om 9.00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij Restaurant Houtplaats (6991 JD Rheden)Dit is in Rheden, vanaf de Steeg op de rotonde bij het pannenkoekenhuis rechtsaf een klein stukje de Posbank oprijden, daarna rechts de parkeerplaats oprijden.

Zomermaanden

Woensdagavond vertrek om 19.15 uur vanaf parkeerterein Hettenheuvel.

Groepen

Groepen worden ingedeeld op basis van fietservaring, maar we houden ook de grootte van de groep in de gaten.

Helmplicht

Het dragen van een helm is verplicht tijdens clubritten! het dragen van een fietsbril is aan te raden in verband met opspattend zand of modder en terugzwiepende takken. Het dragen van clubkleding is tijdens clubevenementen verplicht, hierdoor wordt de herkenbaarheid van onze eigen leden bevorderd.

Niet leden bieden wij de mogelijkheid om 4 keer vrijblijvend mee te fietsen tijdens onze clubritten.